Borohus med Smart Homeline

okt 20, 2021

Borohus med Smart Homeline

Vid Vejbystrand med härlig havsutsikt finns detta fina Borohus med Smart Homeline. Husmodellen är en villaanpassad Nionde fjärden.Vi ställde några frågor till husägarna om val av husmodell och leverantör samt hur de använder sitt smarta hem system Smart Homeline.

När startade er husresa?

Vi flyttade till huset i november 2019. Vår husresa startade strax innan vi köpte vår tomt i oktober 2018. Vi beställde huset drygt en månad senare.

Vad är det bästa med ert hus?

Vi föll för planlösningen med tre rymliga sovrum och en trevlig öppen storstuga som rymmer kök, matplats och vardagsrum. Stora fönster och ett bra ljusinsläpp skapar rymd och trivsel!

Hur har processen varit?

Allt har gått mycket smidigt och snabbt. Vi hade en tillmötesgående säljare, alla leveranser gjordes i tid och det var en mycket bra entreprenör som reste huset.  

Var det självklart med ett smart hem?

Det var ingen självklarhet från början men vi insåg sedan att det har stora fördelar när man periodvis är borta och då ändå har viss säkerhet/övervakning av flera väsentliga delar, såsom t ex vatten, brand och belysning. Beslutet underlättades dock av att smart hem grundpaket ingick som standard i leveransen från Borohus.

Hur underlättar Smart Homeline er vardag?

Vi använder såväl inställningar av tändning/släckning av belysning, dimmer och hemma/bortaknappen. Mycket bra att belysning sedan tänds och släcks slumpvis. Automatiskt brandlarm, avstängning av vatten etc.

Hur hittade ni Borohus?

Vi gick igenom alla husleverantörer av prefabricerade hus och Borohus var den enda leverantören som hade huset som passade oss sett till planering och stora fönster mot havsutsikten.

Vad var viktigt för er när ni letade tomt?

Det var framförallt läget, nära havet och att den var lagom stor. Vi ville bo kustnära i Magnarp/Vejbystrand.
Hur har processen varit?

Vilken är er favoritfunktion?

Det är utan tvekan hemma/bortaknappen, både den fysiska knappen och via Appen om man vill aktivera/avaktivera när man inte är hemma.

Hur lätt är det att komma igång och använda systemet?

Det är mycket lätt. Vi registrerade ett konto, laddade ner Appen samt scannade QR-koden som finns på styrsystemet i elcentralen. Sen var vi igång. Funktionerna var förprogrammerade tillsammans med ett antal belysningsscenarios.

Hur väljer ni att använda ert smarta hem och funktionerna?

När vi är hemma använder vi de vanliga tryckknapparna och när vi är borta har vi kontroll och styr via appen.

Borohus och deras smarta hem lösning

Sedan 2018 erbjuder Borohus Compare-ITs smarta hem-lösning Smart Homeline som tillval. För beskrivning av funktioner se film Klicka här och https://smarthomeline.se/funktioner/
Produkten installeras under byggprocessen vilket gör infrastrukturen till en del av huset med fördelen att det är nyckelfärdigt att använda direkt när man flyttar in. Systemet är framtidssäkert eftersom det går att utöka med nya funktioner och hårdvara över tid. Uppdateringar sker automatiskt via vår plattform och molnlösning. Trådlösa produkter som kompletterar systemet köper man enkelt via webbshopen, se https://smarthomeline.se/shop/
Systemet har öppna API:er samverkar gärna med andra företag med kompletterande funktioner för att förenkla vardagen för bostadsinnehavaren. Ett exempel är Google Home assistenten för röststyrning av systemet och Nibe för aktivering av hemma/bortaläge för värmepannan.

Compare-IT

Compare-IT är ett Proptech bolag inom digitalisering av fastigheter och boende. Grunden i bolagets erbjudande är styrsystemet Smart Homeline, där kompetens återfinns inom byggnadsautomation och lösningar för smarta hem. Bolaget verkar för bestående värden för fastighetsägaren, förvaltaren och boendeinnehavaren. Hela bolagets erbjudande, inklusive utveckling, tillverkning, försäljning och support sker utifrån huvudkontoret i Malmö. Bolaget är sen 2017 noterat på Spotlight Stockmarket (f d Aktietorget).

För mer information se www.compare-it.se samt www.smarthomeline.se

Vill ni höra vad andra kunder säger, se

Ted & Caroline https://youtu.be/eS-lY3PW-R0

Villa Barsebäck https://youtu.be/saEfTv5-OzM

Vill du veta mer om smarta lösningar till ditt hem?

(Obligatoriskt)

Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Google integritetspolicy samt användarvillkor tillämpas.