Få svar på vanliga frågor

Hur hittar jag mitt MAC-id?

Vi vill oftast ha MAC-id när du kontaktar oss, detta för att vi enklare ska kunna hjälpa dig.

Du finner MAC-id genom att först lokalisera styrsytemet som finns i elskåpet. Där hittar du MAC-id under QR-koden.

Om systemet är offline

Systemet behöver vara online, dvs. vara kopplad fysiskt till en router som är kopplad till internet, och ha kontakt med internet och vår server för att du ska kunna använda appen.

Lyser indikering till vänster om QR-koden för Internet röd som nedan är systemet offline, dvs. inte kopplad till internet.

Det ska finnas en nätverkskabel installerad från Smarta hem modulen i centralen till mediacentralen, se blå kabel nedan. Denna kabel kan vara märkt Compare-IT (CIT) eller Smarta hem eller Belysningssystem i mediacentralen. Denna kabel behöver du koppla till en router.

Alternativt är kabel från Smarta hem modulen i centralen kopplad till en utgång på panelen i mediacentralen. Då behöver du koppla en kabel mellan panelen och routern.

När nätverkskabeln är ansluten i routern lyser ACTIVITY gul och LINK lyser grön. Sen ska CLOUD lysa grön då den har kontakt med internet och vår server. Lyser indikeringar enligt nedan ska du kunna använda appen.

Hur installeras Smart Homeline?

Systemet är trådbundet, d.v.s. kommunikationen sker genom tunna telekablar. Därför är det mest kostnadseffektivt att installera systemet vid nybyggnation eller i samband med större renoveringar när man drar om elen. Styrsystemen och därmed själva intelligensen sitter centralt och kommunicerar med bl.a. givare, brytare och belysning för att åstadkomma önskade scenarios.

Ändra namn på grupper och utgångar

Ändra namn på grupper och utgångar gör du genom att logga in med dina inloggningsuppgifter på Mina sidor.

För grupper välj Grupper under Styr mitt hem. Klicka på önskad grupp och du kan ändra namn. Alternativt välj Redigera grupp till höger på önskad grupp (se symbol penna). Klicka i rutan för gruppnamnet (under rubriken Ange namn på grupp) och du kan ändra namn.

För utgångar välj Alla utgångar/ingångar under Styr mitt hem. Klicka på önskad utgång och du kan ändra namn. Alternativt välj Redigera utgång till höger på önskad grupp (se symbol penna). Klicka i rutan för namnet på utgång (under rubriken Ange namn på utgång) och du kan ändra namn. Samma tillvägagångssätt för ingång, fast välj önskad ingång.

Skapar schema och scenario i appen

För att skapa ett schema behöver du skapa ett scenario först, sen använder du det scenariot för att skapa ett schema. Och vill du att belysning ska tändas och släckas via schema behöver du skapa ett scenario för att tända belysningen och ytterligare ett scenario för att släcka belysningen.

 

Välj Scenarion och sen Nytt scenario nedanför dina befintliga scenarion.

Skriv önskat namn på scenariot.

Välj Lägg till enheter, bocka i önskade belysningar och välj Lägg till.

Justera till önskad ljusnivå med att reglera respektive belysning (välj Live om du vill se aktuell ljusnivå) eller välj om det ska tändas eller släckas. Välj Spara för att skapa scenariot. Du har skapat ett scenario som du kan använda för att tända eller släcka ett antal belysningar enligt en önskad ljusnivå. Eller så kan du använda scenariot i ett schema.

För att schemalägga ett scenario, välj scenariot du vill schemalägga, välj Tidsinställningar och Ny tidsinställning längst ner. Välj om du vill att schemat ska aktiveras vid klockslag eller soluppgång eller solnedgång. Vid klockslag välj önskat klockslag och dagar, sen spara. Väljer du Soluppgång eller Solnedgång väljer du om du vill att schemat ska aktiveras direkt vid soluppgång eller solnedgång, eller om du vill att det ska aktiveras före eller efter. Ange vilka dagar du vill att schemat ska aktiveras, sen spara. Välj därefter Klar och sen spara. Du har skapat ett schema som aktivera belysning enligt önskemål om dagar och tider.

Hur styr jag systemet?

Systemet kan styras med brytare, t.ex. en speciell strömbrytare vid utgången som sätter hela huset i bortaläge. Man kan även styra sitt system genom en App, som finns för både Iphone och Android. Med Appen kan man styra sitt hus t.ex. om man är bortrest eller om man har ett fritidshus eller varför inte från din egen soffa i hemmet. Man kan även själv enkelt ändra parametrar och programmera om sina scenarios.

Vad ska jag göra om brandlarmet har löst ut trots att det inte var någon brand?

Om brandlarmet har löst ut felaktigt så kan det bero på att batterierna börjar ta slut. Byt ut det inbyggda 9V batteriet mot ett nytt från tillverkaren ”Ultralife”.  Se Bild

 

Vattnet är avstängt även om HEMMA läge är på.
  • Kontrollera först att det inte finns någon vattenläcka. Om vattnet har stängts av kan du klicka på Borta sen Hemma via appen eller den fysiska knappen. Om detta inte fungerar kan du gå in på Mina Sidor , gå in på “Alla utgångar/ingångar” och klicka på knappen “vatten” eller “vattenavstängning”. Om knappen är grön så ska vattnet vara i gång. Om detta inte skulle fungera kan du kontakta vår support så hjälper vi dig.
Hur lägger man till en till användare?
  • Antingen kan alla i hushållet använda sig av samma mail och inlogg eller så går man in på mina sidor –> användare –> lägg till användare –> skriv in mail –> välj vilka ut-/ingångar som de ska ha tillgång till.
    Se Bild

 

Hur är systemet framtidssäkert?

Vi följer Svensk elstandard och en standardinstallation och är kompatibelt med andra system. Ett trådbundet ger flertalet fördelar som överväger att installera trådlösa system och är alltid att föredra vid en nyinstallation.

Eftersom styrningen av systemet sker via en App eller Webb kan du alltid känna dig trygg i att du har den senaste versionen av programvara och kan följa den tekniska utvecklingen efterhand som du uppgraderar din surfplatta eller Smartphone.

Hur man köper & aktiverar dimmers

Hantera dimmers gör du genom att logga in med dina inloggningsuppgifter på Mina sidor. Välj Dimmeraktivering under Anpassa mitt hem.

Här kan du aktivera och avaktivera dimmers med att välja Av/På eller Dimmer på respektive utgång som är dimbara. Alla utgångar som går att aktivera som dimmer finns här. Avaktivera du dimmers på en utgång sparas den så att du kan aktivera dimmer på en annan utgång. Behöver du köpa ny dimmer gör du det med att välja Köp dimmer på sidan Dimmeraktivering eller via Webbshop.

Tänk på! Att ni har dimbara ljuskällor innan aktivering till dimmer.

Vad kostar ett system hos er?

Det beror på hur mycket funktionalitet man vill ha och hur stor bostaden är. Man kan få en enkel styrning av sitt hem för från 8 000 kr och uppåt i samband med nybyggnation (inkl. moms, installation och driftsättning).

För en villa med full funktionalitet på ca 170 kvm blir kostnaden ca 45 000 kr inkl. (inkl. moms, installation och driftsättning) om det sker i samband med att man bygger ett nytt hus. Ju mer funktionalitet man vill ha, desto högre blir kostnaden.

Hur köper jag ert system?

Systemet levereras antingen med ert nya hus som tillval hos ett antal av de största hustillverkarna i Sverige eller så beställs det via din elinstallatör, som gör projekteringen.

Kontakta oss så hjälper vi er antingen genom att supporta er elinstallatör med projekteringen eller rekommendera en elinstallatör i er närhet, som är bekant med systemet.

Hur kommer jag igång med min trådlösa Smart Homeline?

Har du tappat bort ditt introblad som du fick med dig när du beställde produkten? Nedan finner du länken till samma introblad. Här kan du läsa hur du går till väga. Har du ytterligare frågor, kontakta oss så hjälper vi dig.

Introblad

Vad ska jag göra om jag ska flytta från en bostad med Compare-IT?
  • Det du måste göra är att avregistrera modulen så att nästa bostadsägare kan registrera den. Det gör du genom att gå in på Mina Sidor –> Inställningar –> Anläggning –> Hantera anläggning –> Klicka på kugghjulet –> Ta bort anläggning.Se Bild

 

 

Notifikation om Kortslutning

Om du fått en notifikation om att en kortslutning har skett, gör då följande

  • Koppla bort den ljuskälla som orsakat kortslutningen
  • Koppla ur armaturen och prova med en annan. Kontakta oss om problemet kvarstår.

 

Hur kopplar man Google Home till systemet?

 

 

Är Smart Homeline kompatibelt med andra larm än Verisure?
  • Det som behövs för att det ska fungera är en trådbunden 24V-signal från larmet till respektive ingång för: brandlarm, inbrottslarm och hemma/borta via larm på vår modul. Hör med de olika larmbolagen om de har en sådan lösning. (En elektriker behövs för att installera allt sen.)

Smart Homeline är ett varumärke som säljs och marknadsförs av Compare-IT Nordic AB (556689-5529) som utvecklar och producerar smarta hem system.

Smart Homeline

Funktioner

Köpvillkor & returpolicy

Köpvillkor & returpolicy (Företag)

Integritetspolicy

Användarvillkor

Support

FAQs

Video tutorials

Manualer

Email support

Kontakt

Om oss

Ta kontakt

För investerare

För elinstallatörer

Carlsgatan 12A, 6tr

211 20 Malmö

info@smarthomeline.se