3 enkla tips för minskad energiförbrukning

jun 4, 2020

Världsmiljödagen den 5:e juni!

Sedan 70-talet (då Världsmiljödagen blev en officiell FN-temadag) drivs allt fler hem på förnybar energi. Genom t.ex. solpaneler och även bostäder har blivit allt mer miljövänliga men det finns fortfarande mycket vi kan göra för att minska vår egna energiförbrukning.

Nu har klimat- och miljövänliga villor & bostäder blivit en prioritet för många boende. Vilket har lett till att hela bygg- & fastighetsbranschen har effektiviserat deras process med hjälp av innovativa uppfinningar. Det senaste decenniet har även en del av våra hem blivit “smarta”.

Vill du veta hur du kan minska din energiförbrukning?

Genom att scrolla ner får du reda på 3 enkla tips på hur alla kan minska sin energiförbrukning, utan ett smart hem-system. Ni får även veta hur ett Smart Homeline system eventuellt kan bidra till en ännu renare värld samtidigt som du sparar mer.

1. Stäng av alla STAND-BY

Apparater som är i stand-by förbrukar i många fall mer energi än vad man tror. Genom att koppla ur dessa apparater när de inte används så är du snäll mot miljön och din egen plånbok. 

Tänk på XBOX, Playstation, Apple TV, kaffekokare, högtalare, laddare i uttag, osv.

Även när du kollar TV kan du minska din elkonsumtion enkelt genom att dämpa ljusstyrkan något. Det här sparar el och ökar livslängden på dina apparater.

Så sparar du mer med Smart Homeline:

Med Smart Homeline så kan du styra dina vägguttag och på så sätt stänga av de apparater du inte använder. Du kan styra vägguttag individuellt eller koppla det till t.ex. HEMMA/BORTA funktionen så att du med säkerhet vet att allt är avstängt när du inte är hemma.

xbox i stand-by

2. Använd bättre lampor

Visste du att LED-lampor (Light Emitting Diode) har upp till 50x längre livslängd än vanliga glödlampor?

LED-lampor är betydligt mer långvariga och energisnåla. Genom att byta dina lampor till ett mer energismart alternativ som t.ex LED, kan du minska din energiförbrukning med upp till 80%. Du kan spara 200-300 kr i energibesparing för varje gammal glödlampa du byter ut mot lågenergilampor!*

Så sparar du mer med Smart Homeline:

Med Smart Homeline scenario såsom t.ex. God Natt eller HEMMA/BORTA så ser du till att ljuset släcks i de utrymmen som inte används eller när du inte är hemma. 

led lampor i tak

3. Sänk värmen med 1 grad

Om du sänker värmen i din bostad med endast 1 grad kan du spara 10%.*

Så sparar du mer med Smart Homeline:

Du kan koppla ihop Smart Homeline med Nibe värmepanna. När du aktiverar BORTA funktionen, så sätter Smart Homeline även din Nibe panna i borta-läge vilket gör att den går ner i ett mer energieffektivt läge.

katt värmer sig på element

Vill du veta mer om smarta lösningar till ditt hem?

(Obligatoriskt)

Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Google integritetspolicy samt användarvillkor tillämpas.