Tips till dig som reser bort på midsommar

jun 10, 2020

Midsommar är en ljuvlig tid på året. Förhoppningsvis är vädret fint så att man kan sola, äta och dricka gott med sina nära och kära.

Vi vill dela med oss av tre värdefulla tips för dig som har Smart Homeline för att din midsommar ska bli så bra som möjligt.

1.    BORTA med Random Light

Tyvärr är midsommar också en högtid för alla inbrottstjuvar. De vet att många boende väljer att åka iväg till sommarstugan eller hälsa på släktingar. Under hela 2019 skedde det 14 900 bostadsinbrott där flerfamiljshus hade flest anmälningar.* 

När man reser bort väljer många att låta belysning i hemmet stå på för att avskräcka inbrottstjuvar. Dessvärre kan detta även ha en motverkande effekt då inbrottstjuvarna letar efter typiska signaler som t.ex. att samma belysning är tänd i flera dygn på samma ställe som indikerar på att ingen egentligen är hemma.

Med Smart Homeline kan du aktivera Random Lights tillsammans med BORTA funktion. Random Lights kommer då se till att tända och släcka slumpvis valda belysningar efter solnedgång och fram till soluppgång med ett avbrott mellan 0:00-06:00 för att simulera ett verklighetstroget scenario.

lura tjuvar smarta hem system

2.   Smart Homeline Vattenskydd

Visste du att det skedde 24 272 vattenskador i bostäder i Sverige under 2019.*

En vattenläcka kan leda till stora skador och dyra räkningar. Speciellt om den sker när du är bortrest och inte upptäcker läckan direkt.

Med Smart Homeline Vattenskydd så stängs huvudledningen till vattnet av när du aktiverar BORTA-läget för att undvika skador när du är bortrest.

Har du precis startat tvätt- eller diskmaskinen innan du ska gå? Inga problem! BORTA-läget gör så att vattentillförseln väntar några timmar innan den stängs av.

vattenläckage trygghet sensor

3.  Smart Homeline och NIBE

Alla kan sänka värmen i sitt hus med några grader medan de är bortresta för att spara på miljön och pengarna.

För Smart Homeline kunder med Nibe panna kan du koppla ihop ditt smarta hem med ditt NIBE system (kräver NIBE Uplink). När du lämnar huset och BORTA-läget aktiveras går Nibe pannan också i BORTA-läge för att spara energi och sänka dina värmekostnader. När du kommer hem och aktiverar HEMMA läget så återgår allt till normalinställningar. Läs mer om våra funktioner här.

nibe uppkopplad smart värmepanna

Trevlig midsommar!

Vill du veta mer om smarta lösningar till ditt hem?

(Obligatoriskt)

Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Google integritetspolicy samt användarvillkor tillämpas.